2017-05-21 09:57:43• hírek • Agerpres.ro

Bukarestben tartották a Sokféleség menetét

Az LGBT (homoszexuálisokat, biszexuálisokat és transzneműeket tömörítő) közösség jogainak védelmében szervezett demonstráción több százan vonultak fel az esőben.

A bukaresti Kiseleff téren a résztvevők olyan jelszavakat skandáltak, mint "Közösen védjük meg jogainkat!", "Az egyházat el kell különíteni az államtól", "Le a homofóbokkal", "Esélyegyenlőséget!" Az esemény szervezője az ACCEPT egyesület volt.

"Mások vagyunk, de egyenlőek", "A jogok nem szorulnak szavazásra", "Kedves Koalíció, nem hagyjuk magunkat. Harcolunk, kitartunk, szeretünk!" - írták ki tábláikra a tüntetők. Florin Buhuceanu, az ACCEPT szervezet elnöke úgy nyilatkozott: a Sokféleség menete már 13. kiadásához érkezett, immár hagyományosnak nevezhető.

A felvonulás kezdetét egy zápor késleltette. Csendőrök és lovas rendőrök is felügyelték a megmozdulást, amelynek résztvevői színes ruházatokban, szivárványszínű kalapokkal, ernyőkkel és zászlókkal meneteltek és táncoltak. 

"Ki kell mennünk az utcára, hogy ez a társadalom vegyen tudomást róla, hogy létezünk, kérjük jogainkat, mint Románia bármely állampolgára" - jelentette ki Buhuceanu, hozzátéve, hogy az idei felvonulás témája a magánélethez és a családhoz való jog, tekintve az alkotmánymódosításra vonatkozó kezdeményezéseket, amelyek úgy módosítanák a család fogalmát, hogy az ne tegye lehetővé az azonos neműek közti házasságkötést.

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete, Hans Klemm rövid időre szintén megjelent a tüntetők között a Diadalívnél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: